Nest Breezer 10 jan 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWeek 1

Op 10 januari was het zover. Het nestje waarop we hoopten en zaten te wachten werd op die vrijdagavond geboren.
Hoewel ze vlak na de geboorte van het eerste puppy even dacht “wat wordt er nu van mij verwacht”, pikte al snel de draad
op en begon ze met het verzorgen van haar eerste pup. Ze likte ze verder droog en gaf ze al snel wat lekkere melk drinken.
Dit proces werd onderbroken door de geboorte van de tweede en derde.
Tegen middernacht lag de trotse en toegewijde moeder met haar drieling in de werp kist.

 

 

Week 2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met z’n drieën kwamen de pups wel goed aan hun trekken. Aan het begin van week 2 waren hun gewichtjes dan ook al ruim verdubbeld. Tevredenheid was troef, je hoorde nauwelijks een gepiep, laats staan een gekrijs. Moeder Breezer was erg zorgzaam en in de loop der dagen groeiden de pups gestaag. Nog vaak lag moeder bij haar pups in de werp kist, maar ook af en toe ging ze al ergens buiten de werp kist in de kamer liggen. Ook de rondjes buiten konden al wat groter worden en als Breezer terugkwam stond er weer een lekkere maaltijd voor haar klaar. Die verorberde ze met smaak, waarna de steevast de pups ging voeden. Voor het eerst van hun prille leventje kregen de pups een vreemde substantie binnen: de ontworming pasta. Deze uitbreiding van het menu werd niet door allemaal evenveel op prijs gesteld!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWeek 3

In de loop van deze week zijn eerst de oortjes en enkele dagen later de oogjes opengegaan. Dat was dan ook het moment om Breezer met haar kroost van boven naar beneden te verhuizen. Allemaal zitten ze nu in de huiskamer, waardoor Breezer toch haar pups kan verzorgen, terwijl zij weer meer haar oude leventje kan oppikken. In het begin was ze erg beschermend naar haar pups, maar na enkele dagen wennen is d sfeer met moeder Twister en oma ”Dobber “relaxed. Alle gewichtjes zitten nu rond de kilogram en daarom is het niet onbegrijpelijk dat de pups rustig en tevreden zijn.

 

 

Week 4OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tijd vliegt. Al weer een week verder. De pups zijn de wereld wat verder aan het verkennen: het tussen schotje naar de kleine binnen ren is verdwenen en de pups kunnen nu de werp kist zelf in en uit. In het begin is de werp kist nog wel de veilige en bekende haven, waar de pups gaan slapen. Maar al snel is het vachtje in de ren ook een prima plek. De pups beginnen ook elkaar te ontdekken en de eerste aanzetten tot samenspelen worden zichtbaar. Wat voeding betreft doen naast de moedermelk de puppy brokjes hun intrede. Aan het eind van de week kunnen ze al een paar geweekte brokjes van je hand aflikken.