De Cairn Terrier

Net zoals bij elk ras: verdiep u vooraf goed in de karaktereigenschappen van een Cairn Terrier om te kijken of deze hond bij u past. Ze zijn namelijk klein en sommige

Simmy

Simmy

mensen verwarren dat met gemakkelijk. Maar cairns zijn oorspronkelijk gefokt om zelfstandig te kunnen functioneren en die zelfstandigheid ( soms gezien als eigenwijsheid) hebben ze tot op de dag van vandaag behouden. De cairn heeft dan ook een liefdevolle maar consequente opvoeding nodig.

Ook heeft een Cairn Terrier behoefte aan veel lichaamsbeweging. Enkele kleine wandelingetjes per dag zijn onvoldoende om zijn energie kwijt te raken. U moet dus over voldoende tijd beschikken om met hem te gaan wandelen en om hem genoeg aandacht te kunnen geven. Als u beiden hele dagen werkt dan vinden wij die situatie ongeschikt voor een cairn terrier. Tenzij hij natuurlijk mee kan en mag naar het werk.

Liwan als pup

Liwan als pup

Een Cairn Terrier heeft een trimvacht. Dit betekent dat hij ongeveer 3X per jaar handmatig geplukt moet worden. Dit kunt u op zich ook leren maar in de praktijk bent u meestal aangewezen op een trimmer die dit voor u doet. Let er daarbij op dat hij uw hond geheel handmatig plukt. Tondeuze en schaar zijn uit den boze! ( schaar mag hooguit gebruikt onder en rondom de voetjes en ook nog voor enkele gevoelige plekjes onder de buik).